Menu

Kollegieværelse – Studie- eller Ungdomsbolig

Som studerende er du ikke sikret en kollegieplads ved optagelse på uddannelse.

Efterskoler, højskoler og nogle erhvervsskoler har et værelse til dig.  Drejer det sig om videregående uddannelsessteder, skal du selv sørge for en kollegieplads eller bolig.

Ventetider eksploderer

De fleste uddannelsessteder ligger i København, Aalborg, Aarhus,  Odense eller i Region Syddanmark. Ventelisterne til et sted at bo eksploderer normalt i slutningen af juli.

Det betyder, at det er meget svært at få en bolig i august og september. Derfor skal du, så tidligt som muligt, begynde at søge kollegieværelse eller bolig.

Dine muligheder for studiebolig

Mulighederne for en studiebolig er forskellige afhængig af byerne. For eksempel er der lang ventetid i København, mens der i andre byer kan være boliggaranti for studerende.

Kontakt gerne De Grønlandske Huse i Danmark, hvis du har konkrete spørgsmål omkring boligsøgning eller særlige muligheder for grønlandske studerende.

Vær opmærksom

Søger du optagelse på uddannelse i flere forskellige byer, er det en god idé at søge bolig i alle disse byer.

Får du tilbudt en bolig som du ikke skal bruge, er det vigtigt, at du giver besked så hurtigt som muligt. Andre kan få brug for boligen.

 

Bliv skrevet op
Start med at blive skrevet op til en kollegiebolig allerede inden du rejser fra Grønland.
Dit ansvar
Det er dit eget ansvar at finde en passende bolig i din kommende uddannelsesby.
Husk
Der er normalt ikke møbler på værelser. Dem skal du selv købe.
Pas på faldgruber
Søger du en privat lejebolig, skal du være opmærksom på de faldgruber, der kan være.
Læs mere
Boligstøtte
Hvis din bolig er en lejebolig og har eget køkken eller køkkenniche og afløb, kan du ansøge om boligstøtte gennem kommunen. På Borger.dk kan du læse om boligsikring og beregne, hvor meget du kan få.
Læs mere