Menu

Folkeregister-bopælsadresse

Du ved, hvor du skal bo og har NemID

Du har mulighed for selv ændre din folkeregisteradresse. Du kan ændre adressen tidligst fire uger før du rejser og senest fem dage efter du er ankommet til Danmark. Det kræver at den kommune du flytter til tilbyder muligheden. Det kan du undersøge på kommunens hjemmeside eller borger.dk, hvor du kan se, om der er mulighed for at melde flytning digitalt.

Når du ændrer din adresse, skal du samtidig vælge læge.

Tilbyder den danske kommune ikke digital flytning, skal du senest fem dage efter din ankomst til Danmark ned i borgerservice i kommunen du flytter til og melde flytning.

Du ved IKKE, hvor du skal bo

  1. Inden du rejser fra Grønland, skal du ned på kommunen og udfylde en blanket, hvor du i feltet "Flytter til - Adresse" skriver "Uden fast bopæl".
  2. Når du kommer til Danmark, kan du - hvis du har din dåbsattest og dit pas, gå på posthuset og få oprettet en poste restante adresse, så du kan hente din post på postkontoret.

Vigtigt med en bopælsadresse

Du skal hurtigst muligt få en fast bopælsadresse, så du kan få et sund, som du skal bruge hos lægen, hvis du bliver syg eller har brug for medicin.

Du skal vælge læge

Når du ændrer din adresse til Danmark, skal du vælge en læge. I Danmark har alle mennesker sin egen læge, man går til, når man bliver syg. Hvis du ikke har en læge, kan det være svært at få lægehjælp eller medicin. Hvis du ikke har et sundhedskort, skal du betale for at gå til læge eller finde en sundhedsklinik, som hjælper socialt udsatte mennesker.

 

 

 

 

Egen læge
I Danmark har alle mennesker deres egen læge. For at besøge lægen, skal du bruge dit sundhedskort. Du får et sundhedskort, når du tilmelder dig folkeregisteret og samtidig vælger en læge.