Menu

Sådan søger du job

Det er vigtigt, at du selv er aktiv, hvis du vil have et job. Brug de forskellige jobbanker på internettet til at få overblik over de ledige stillinger inden for dit fagområde. Mange får job igennem deres netværk, så det er vigtigt, at du er aktiv og opsøgende. Du kan fx fortælle dine bekendte, at du søger job og bruge de sociale medier.

De fleste stillinger i dag søges via mail eller formularer på virksomhedernes hjemmesider. I Danmark er det helt normalt at få omkring 75 - 100 afslag på jobansøgninger, inden man får et job. Nogle mennesker søger job i 1 til 2 år, inden de får et job.

Når du søger job, skal du bruge et godt CV, som viser din tidligere joberfaring og uddannelse. Det er en god idé at sætte det pænt op – man kan finde mange gratis skabeloner på internettet. Du kan lægge dit CV ind i jobbaserne på internettet. De Grønlandske Huse holder også nogle gange kurser i at skrive CV.

Det er en god idé at spørge dine tidligere arbejdsgivere, om du må bruge dem som referencer, når du søger nyt job. Så kan de nye arbejdsgivere ringe til dem og spørge dem om dig. Nogle arbejdsgivere efterspørger også skriftlige udtalelser fra dine tidligere arbejdsgivere. Har du ikke fået det, kan du kontakte dem og bede om, at de skriver én. Men det er ikke noget, du har krav på.

Måske kan du ikke få job inden for dit tidligere felt, så det er vigtigt, at du er villig til at uddanne dig og holde mulighederne åbne for et job inden for noget nyt.

Vigtige dokumenter

• Dit opdaterede CV

• Din sidste lønseddel

• Opgørelse for løn de sidste 3 måneder på sidste arbejdssted

• Anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere

 

Find flere gode råd til jobsøgningen på jobnet