Menu

Skole

Dit barn skal starte i skole det år, han eller hun fylder 6 år. Du skriver dit barn op til skolestart via borger.dk. Du skal bruge NemID.

Din adresse afgør, hvilket skoledistrikt dit barn hører til. Men der er frit skolevalg, så du kan også vælge at skrive dit barn op til en anden skole. Der er dog ikke garanti for, at du får plads.

Privatskoler

Du kan også vælge, at dit barn skal gå i privatskole. Der findes mange forskellige slags privatskoler og friskoler i Danmark. Opskrivningen til skolen foregår hos den enkelte skole. En plads på en privatskole koster som regel mellem 1000 og 2000 kr. om måneden.

Læs mere om privatskoler på borger.dk

Skole-hjem samarbejdet

Skolerne i Danmark lægger stor vægt på samarbejde. Der holdes forældremøder og skole-hjemsamtaler hvert år, og tit vil forældrene i en klasse tage initiativ til at danne en kontaktforældregruppe, som fx står for sociale arrangementer for klassen. Det er en god idé at deltage i møderne på skolen, dels for at høre, hvordan det går med dit barn, dels for at lære nogle af de andre forældre at kende.

Du kan altid henvende dig på skolen for at få hjælp, hvis du fornemmer, at dit barn har problemer i skolen.

Læs mere om skole-hjem-samarbejde på borger.dk

Hjælp til at lære dansk

Har dit barn altid talt grønlandsk både i skolen og hjemme, kan det godt være svært at følge med i den danske undervisning.

Har dit barn behov for hjælp til at lære dansk, kan dit barn starte i en modtageklasse. Undervisningen bliver tilpasset dit barns alder.

Du kan også undersøge mulighederne for modersmålsundervisning. Læs mere her.